Нашата веб-страница се надградува, добредојдовте да не контактирате ако има какви било прашања.

УВ и температурно стареење тест

УВ и температурно стареење тест

Тест за стареење со УВ и температура, друг наречен тест за стареење на климата за да се испита квалитетот на материјалите или производите доколку тие ја исполнуваат очекуваната функционалност и животниот век.Овој тест симулира различни временски услови, како што се висока влажност, високо УВ-зрачење и висока температура.

Продолжуваме со тестирање на скоро сите производи од надземни кабли

-Стегачи за сидро

- Кабел со оптички влакна

-Затворачи за спојување со оптички влакна

-Дистрибутивни кутии со оптички влакна

- Стегач за кабли за капка FTTH

Тестната комора беше формирана автоматски, што може да избегне човечки грешки за да се увери во автентичноста и прецизноста на експериментот.Постапката за тестирање на климатското стареење вклучува ставање производи во комора со претходно поставена влажност, УВ зрачење, температура.

Тест направен од десетици циклуси на споменати критериуми за растење и паѓање.Секој циклус вклучува неколку часови на агресивни климатски услови.Сето тоа се контролира со радиометар, термометар итн. Зрачењето, температурата, односот на влажност и времето имаат различни вредности врз основа на стандардот IEC 61284 за надземни оптички влакна и додатоци.

Ние ги користиме следните стандарди за тестирање на нови производи пред лансирањето, исто така и за дневна контрола на квалитетот, со цел да се увериме дека нашите клиенти можат да добијат производи кои ги исполнуваат барањата за квалитет.

Нашата внатрешна лабораторија е способна да спроведе таква серија на стандардни поврзани типски тестови.

Добредојдовте да не контактирате за дополнителни информации.

сјдафг
whatsapp

Во моментов нема достапни датотеки