Нашата веб-страница се надградува, добредојдовте да не контактирате ако има какви било прашања.

Внатрешна шипка со оптички влакна

Внатрешна шипка со оптички влакна

Свитката со оптички влакна е краток оптички кабел со оптички влакна, обично цврсто со бафер, со фабрички претходно инсталиран конектор на едниот крај, а другиот крај оставен празен.Обично се користи во управувањето со оптички влакна како ODF, фибер терминална кутија и дистрибутивна кутија.

Квалитетот на шипките со оптички влакна е типично висок затоа што крајот со приклучок е прикачен во фабриката, што го прави попрецизно од каблите со фиксирање на теренот.Со пигтите, инсталаторот може да го спои пигтаилот директно на кабелот за една минута или помалку, што ќе заштеди време и трошоци за инсталација за време на распоредувањето на FTTx.

Разликата меѓу кабелот за крпеница со влакна и пигтаил е многу едноставна, еден лепенка со влакна може да се исече на два дела за да се направат две пгитали.Пигтите со оптички влакна се достапни во различни типови: тип на конектор (LC, SC, ST итн.), тип на влакна (Еден режим и мултимоден тип).Како лепенките со оптички влакна, пигтите со оптички влакна може да се поделат на UPC и APC верзии.Најчесто користени типови се SC/APC pigtail, FC/APC pigtail и MU/UPC pigtail.

Џера линијата е директна фабрика која главно произведува оптички кабел и сродни додатоци за распоредување на FTTx во затворен и надворешен простор.Сите jera кабли беа потврдени во фабричка лабораторија или лабораторија од трета страна, инспекција или тестирање, вклучително и тест за загуби при вметнување и повратни загуби, тест за цврстина на истегнување, тест за циклус на температура и влажност, тест за стареење со УВ и слично, кои се според стандардите на IEC-60794, RoHS и CE.

Џера ги нуди сите релевантни додатоци за дистрибуција на пасивна оптичка мрежа, како што се: кабел за капка со оптички влакна, петти приклучни кутии со оптички влакна, стегачи за капка жица, затворање за спојување со оптички влакна итн.

Добредојдовте да не контактирате за повеќе детали за овие пигтили со оптички влакна.

LC/UPC пигтаил со оптички влакна

ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

LC/UPC пигтаил со оптички влакна

 • Примена: Надворешен/Внатрешен
 • Количина на влакна: 1 влакно
 • Димензии на кабел: 3,0 mm
 • Должина: 1,0 m

Едномодни пигтаил со оптички влакна SC/APC

ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

Едномодни пигтаил со оптички влакна SC/APC

 • Примена: Надворешен/Внатрешен
 • Количина на влакна: 1 влакно
 • Димензии на кабел: 0,9 mm
 • Должина: 1,0 m

FTTH оптички влакна пигтаил SC/UPC

ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

FTTH оптички влакна пигтаил SC/UPC

 • Примена: Надворешен/Внатрешен
 • Количина на влакна: 1 влакно
 • Димензии на кабел: 0,9 mm
 • Должина: 1,0 m

Оптички влакна пигтаил LC/APC

ГЛЕДАЈ ПОВЕЌЕ

Оптички влакна пигтаил LC/APC

 • Примена: Надворешен/Внатрешен
 • Количина на влакна: 1 влакно
 • Димензии на кабел: 0,9/2,0/3,0 mm
 • Должина: 1,0 m

whatsapp

Во моментов нема достапни датотеки